Warning: Creating default object from empty value in /home/millersa/public_html/blogg/wp-content/themes/canvas/functions/admin-hooks.php on line 160

Campomaggi – en guide inför ditt väskköp. Vad gör Campomaggi unikt?

Campomaggi tillverkar unika väskor

Marco Campomaggi´s väskor är med flit gjorda med mindre skavanker. Väskorna genomgår en unik tillverkningsprocess, där varje väska tvättas, färgas och slits i sin helhet efter det att alla delar satts ihop, t.ex. remmar och foder. Denna teknik (patenterad av varumärket Campomaggi) ger inte bara väskorna deras sltna vintage utseende, utan gör också varje enskild väska unik. I själva verket garanteras att det inte finns två väskor som är exakt lika. Eftersom varje skinn är unikt på det sätt som det absorberar färg, sträcker och krymper sig är varje färdig väska distinkt i sin färg, ton och textur. Den slutliga formen och storleken kan också variera något.

Kort sagt, om du letar efter den perfekta väskan, som har en jämn färg, utan skavanker och som ser ut som om den kom från ett löpande band, leta någon annanstans. De av er som älskar en väska som är unik, och som har en personlighet, behöver inte leta längre. Då är Campomaggi en väska som du kommer att älska och bära med dig under lång tid framöver.

Om skinnets variationer

Skinnet som används i väskor och accessoarer från Campomaggi är rustika och tillverkade av 100% italienska skinn, av högsta kvalitet, och ju mer du bär din väska, desto mer charm och personlighet kommer den att få. Det finns flera sorters av skinn som används:

Det slitna skinnet

Typiskt vintage. Den naturliga tonen på lädret bevaras, så väskan får endast subtila jordnära färger och nyanser från den färgningsprocessen. Lädret ser smort och överdådigt ut. Du kan känna de naturliga oljorna om du glider med fingrarna över skinnet.

  • Vacchetta-skinnet. Även detta skinn är vintage, precis som det slitna skinnet, men det är förbehandlat att få mer färg under färgningsprocessen. En stor fördel är att Vacchetta-skinnet är lättare än det grövre slitna skinnet.
  • Det åldrade skinnet. En särskild behandling ger skinnet en dimmig färg och gör att väskan ser ut som om den precis grävts fram ur en nyligen upptäckt medeltida stad: tidlös, väderbiten och rent oefterhärmlig.
  • Mjukt skinn. Tillverkat av italienska kalvskinn. Fortfarande med ett slitet utseende, men detta är Campomaggi’s mjukaste skinn. Skinnet känns underbart mjukt vid beröring och det känns ännu bättre mot kroppen!
  • Borstat skinn. Denna typ av skinn är faktiskt inte slitet och väderbitet på samma sätt som ovanstående skinntyper – det är istället omsorgsfullt handborstat för att efterlikna effekten av tidens gång. Lite stelt och hårt i början, men det kommer att mjukna med tiden.
  • Canvas. Ok, vi vet alla att canvas inte är läder, men Campomaggi’s canvasväskor förtjänar en plats i den här texten. Canvasen som används håller militär kvalitet (dvs mycket tålig). Canvasen är gjord av bomull och är i vissa fall till och med vattentät. Och naturligtvis behandlas tyget så att det matchar lädret som används.

campomaggi väska

 Om färgvariationer

Väskor från Campomaggi som har samma färgkod, till exempel olivbrun, ljus olivbrun och mörk olivbrun, är alla färgade med samma färg. Naturligtvis blir den ena väskan inte lik den andra, precis som några av oss får en mörk solbränna medan andra bara blir röda. Några väskor kommer att bli lite ljusare, andra lite mörkare, och resten någonstans mitt i mellan. Alla väskor är olivbruna till färgen, men för att underlätta för kunden har man delat upp väskorna i tre olika toner.

Ännu fler varianter

För att komplicera saker och ting ytterligare, kommer inte alla delar av väskan att få samma mängd färg. Du kommer kanske ihåg att jag nämnde att väskan färgas efter det att den satts ihop? Eftersom varje enskild skinndetalj som utgör väskan inte är färgad, är det omöjligt att veta vilka delar kommer att förvärva mer eller mindre färg. I vissa fall kommer skillnaden att vara tillräckligt stor för att motivera ett eget färgnamn. Därför använder man två termer: kontrast och multi. Om kontrast används kan man kategorisera väskan under en av standardindelningarna, men om man istället använder multi så kan det skilja sig mer i tonen mellan de olika delarna på väskan.

Om du gillar en väska med starka, kompromisslösa tecken är det en multi du ska leta efter. Dessa effekter kan inte återges på beställning!

Om det är något som du undrar över så fråga gärna, vi hjälper dig med ditt val av väska från Campomaggi!

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Ta del av alla nyheter och kampanjer först av alla.

Comments are closed.